ie warningFolositi un browser pentru care nu mai exista suport.

Pentru o navigare cat mai placuta, va recomandam upgrade la unul din browserele moderne si gratuite pe care le gasiti mai jos.

Trebuie doar sa dati click pe una dintre icoanele de descarcare.

Astfel veti obtine:
Navigare in sigurantaSecuritate
Viteza de navigareViteza
Compatibilitate browserCompatibilitate
Navigare usoaraConfort
Va multumim pentru intelegere!

MORTAR EPOXIDIC BICOMPONENT EMEX FILL”

Toate produsele noastre sunt fabricate în Sistemul de Management Integrat al Calitatii
ISO 9001; ISO 14001; OHSAS 18001
Romtehnochim asigura garantia calitatii
Produs fabricat in Romania
Produse fabricate in Romania, cu materiale import UE.
Descriere

Mortarul Epoxidic de Egalizare “Emex Fill” este conceput special pentru umplerea golurilor si remedierea defectelor, chiar si de planeitate, pe suporturi din beton, indeosebi inainte de aplicarea de pardoseli autonivelante, sau similare, epoxidice, poliuretanice ori alte pardoseli sintetice turnate, cum ar fi cele metilmetacrilat (MMA).
Produsul este recomandat mai ales pentru sapele vechi, cu un grad de deteriorare pronuntat, sau unde exista goluri de umplere, gauri datorate exploatarii necorespunzatoare, sau degradarii in timp a betonului.
Sistemul, cu buna stabilitate in medii chimice acide sau alcaline, si variatii termice mari, desi bicomponent, are ca adaos, in compozitia sa, si o a treia componenta, alcatuita din materiale dure, de umplere. Astfel, este constituit din:

 • Baza sistemului, alcatuita din rasini epoxidice fara solvent si aditivi specifici;
 • Adaos de material solid pe baza de cuartz de diverse granulatii si α-corindon;
 • Intaritorul, o poliamina cicloalifatica modificata, cu functie de initiere si accelerare a polimerizarii compusului, este prezentat in ambalaje predozate. Detaliile referitoare la pret sau caracteristici, puteti gasi in pagina dedicata.

Nota: La fel ca in cazul tuturor celorlalte produse bicomponente, folosirea intaritorului este obligatorie pentru realizarea reticularii si implicit a uscarii, dar si pentru obtinerea performantelor caracteristice. Produsul poate fi compromis in totalitate, in cazul folosirii necorespunzatore sau a inlocuirii intaritorului cu produse aparent similare.


Sistemul prezinta bune caracteristici de performanta, dintre care enumeram: aderenta deosebita la suporturi minerale, piatra sau beton etc., rezistenta mare la vibratii, socuri mecanice sau agenti chimici, durabilitate, s.a.
Fiind un produs intermediar, nuantarea acestuia nu este necesara, dar poate fi facuta la cerere.

Caracteristici principale:

Produs de inalta calitate
 • Aderenta superioara;
 • Duritate excelenta;
 • Durabilitate mare;
 • Rezistenta la socuri mecanice;
 • Egalizeaza suprafetele suport;
 • Opreste deteriorarea suportului;
 • Rezistenta mare la agenti corozivi;
 • Compatibilitate cu pardoseala finala;
 • Rezistenta mare la hidrocarburi, medii acide sau alcaline.

Detalii de utilizare

Mortarul Epoxidic Bicomponent “Emex” este un produs bicomponent, cu vascozitate ridicata, destinat utilizarii profesionale pentru umplerea golurilor si egalizarea suprafetelor din beton, in vederea pregatirii suportului pentru aplicarea de pardoseli autonivelante sintetice, avand caracteristici de rezistenta exceptionale si de durata. Este cel mai corespunzator sistem de remediere al suporturilor, perfect compatibil cu sistemele epoxidice sau poliuretanice de pardoseala, indiferent de modul de aplicare sau aspectul final al acestora. Se poate folosi si pe suporturi cu o panta mare in zone de uzura sau cu trafic intens, dar si pe suprafete verticale, inainte de aplicarea de vopsele bicomponente.
Chiar si in cazul pardoselilor vechi, ce prezinta un grad de degradare accentuat, capacitatea mortarului epoxidic de a penetra foarte usor in deschiderile din suport, fisuri sau gauri, si de a adera puternic la peretii acestora, asigura izolarea definitiva a defectelor si restaurarea integritatii suprafetei.

Desigur, si in cazul mortarului epoxidic este necesara o pregatire a suportului inainte de aplicare, pentru asigurarea unei bune aderente, si caracteristici de rezistenta, minimul de operatii fiind urmatoarele:

Aplicarea se va face folosind spaclul, drisca, sau alte instrumente specifice de intindere. Suprafata rezultata fiind una destul de rugoasa, operatiunea de dezaerare, specifica pardoselilor epoxidice, nu mai este necesara. In cazul aparte, in care este necesara ajustarea vastozitatii bazei epoxidice, se va folosi, un solvent specializat “Emex“, doar la recomandarea producatorului si sub supravegherea acestuia.

Ulterior aplicarii mortarului, se vor executa operatiuni de slefuire, si/sau, in functie de necesitati si de destinatia suportului, de chituire, cu chituri epoxidice sau poliuretanice, la recomandarea producatorului.

Nu exista limitari stricte in privinta utilizarii acestui produs, Mortarul Epoxidic Bicomponent “Emex” putand fi folosit pe majoritatea suporturilor cimentice sau, in general minerale, atat in constructiile civile cat si in cele industriale, in zone de trafic si uzura mare, expuse la tensiuni si socuri mecanice, unde refacerea stratului suport este greu de executat, iar remedierile trebuie sa respecte conditii superioare de resistenta, duritate si durabilitate.

Pentru obtinerea de performante maxime cititi cu atentie si respectati Instructiunile de Aplicare descrise in .

Caracteristici tehnice
Caracteristica U/M Valoarea Caracteristicii
Aspect - omogen
Nevolatile % min. 90
Pot-life la 23°C ore max. 2
Consum specific Kg/mp/strat 1 mm 1,5 - 1,8
Pelicula
Aspect   Continua, rugoasa
Timp mediu de uscare ore 12
Uscare in profunzime ore 24
Realizare parametri zile 4
Rezistenta la apa 500 ore buna, fara modificari
Rezistenta la ulei 48 ore buna, fara modificari

Comanda sau cere informatii:
Mortar Epoxidic
Bicomponent “Emex Fill”

Sau suna la:
0724-509.552
021-457.1693
Contacteaza Romtehnochim
Contact telefonic pentru vopsea