ie warningFolositi un browser pentru care nu mai exista suport.

Pentru o navigare cat mai placuta, va recomandam upgrade la unul din browserele moderne si gratuite pe care le gasiti mai jos.

Trebuie doar sa dati click pe una dintre icoanele de descarcare.

Astfel veti obtine:
Navigare in sigurantaSecuritate
Viteza de navigareViteza
Compatibilitate browserCompatibilitate
Navigare usoaraConfort
Va multumim pentru intelegere!

PARDOSEALA EPOXIDICA DECORATIVA EMEX QUARTZ”

Toate produsele noastre sunt fabricate în Sistemul de Management Integrat al Calitatii
ISO 9001; ISO 14001; OHSAS 18001
Romtehnochim asigura garantia calitatii
Produs fabricat in Romania
Produse fabricate in Romania, cu materiale import UE.
Descriere

Pardoseala Epoxidica Decorativa “Emex Quartz” este un sistem de inalta performanta de duritate maxim posibila, mult superior oricaror alte sisteme conventionale de pardoseala. Intalnit si sub denumirea de pardoseala epoxidica STB, este de fapt un “covor epoxidic de cuart”, de regula colorat, in culori standard sau realizat din combinatii de culoare, putand prezenta chiar modele abstracte.
Sistemul, utilizat prioritar in zona de pardoseli industriale, pentru duritatea excelenta, dar si in zona de pardoseli decorative, pentru aspectul sau superior, este realizat prin inglobarea de granule de cuart colorat in masa pardoselii si elicopterizarea acestora, pana la obtinerea unei suprafete dure, compacte si uniforme, este alcatuit din:

 • Masa de turnare a sistemului, realizata din rasini epoxidice nesolventate si aditivi speciali;
 • Particule rotunde de cuartz, divers colorate, intre 1 mm si 5 mm;
 • Aduct de poliamina modificata, cu rol de intaritor, pentru initierea si catalizarea reticularii sistemului. Se prezinta in ambalaje predozate, separate. Specificatii tehnice sau detalii de pret veti gasi in .

Nota: La fel ca la toate produsele bicomponente utilizarea intaritorului este absolut necesara. Nefolosirea, folosirea necorespunzatoare, sau inlocuirea cu alte produse, sau produse similare dar apartinand altor producatori, pot genera compromiterea sistemului, sau nerealizarea performantelor preconizate.


Acest “covor epoxidic de cuartz” inlocuieste cu succes mozaicul sau gresia, prezentand avantajul unui aspect decorativ de mai mare efect, dar si de o duritate si stabilitate superioare, cu o rezistenta extinsa la utilizare. Are de asemeni multe caracteristici de baza remarcabile, ca rezistenta mare la socuri mecanice si uzura, rezistenta la trafic si exploatare intense, duritate exceptionala, durata de viata de peste 10 ani, in conditii de corecta intretinere, rezistenta la variatii de temperatura, si multe altele.
Culoarea pardoselii epoxidice astfel realizate, va fi determinat de culorile particulelor de cuart alese.

Caracteristici principale:

Pardoseala epoxidica cu cuart hi-tech
 • Produs agrementat sanitar;
 • Duritate excelenta;
 • Durata de viata min. 10 ani;
 • Aspect decorativ de exceptie;
 • Rezistenta mare la abraziune;
 • Rezistenta excelenta la uzura;
 • Rezistenta mare la agenti corozivi;
 • Rezistenta la variatii de temperatura;
 • Rezistenta la vibratii si socuri mecanice.

Detalii de utilizare

Pardoseala Epoxidica Decorativa “Emex Quartz” este destinata utilizarii profesionale, pentru realizarea de protectii de inalta calitate, cu rezistente speciale si de durata, dar si cu un aspect decorativ notabil, conferit de granulele colorate de cuart.
Este folosita pentru toate suporturile situate in zone de exploatare intensa, expuse la factori chimici, temperaturi extreme, sau supuse actiunii unor factori mecanici intensi, ca vibratii, socuri, uzura sau trafic intens, circulatie de vehicule grele, etc., datorita duritatii si stabilitatii sale excelente. Durata mare de viata il recomanda ca alternativa superioara sistemelor clasice de pardoseli.

Pardoseala decorativa bicomponenta “Emex Quartz” are agrement sanitar si este recomandata pentru conditii speciale de igiena conform cerintelor normelor europene, pentru pardoseli industriale sau decorative.

O corecta pregatire a suprafetei, inainte de inceperea aplicarii unei pardoseli pe baza de rasina epoxidica, asigura performante maxime si determina comportamentul de lunga durata, dar si pastrarea caracteristicilor de aderenta si durabilitate ale sistemului. Aceasta pregatire a suportului comporta operatiuni obligatorii, cum ar fi:

Aplicarea, de facto, a unui sistem de pardoseala decorativa cu cuart se face prin combinarea de rasina epoxidica si intaritor, turnarea amestecului si intinderea acestuia, urmate de imprastierea de cuart colorat, la saturatie, si elicopterizarea acestuia cu masini specializate, pana la obtinerea unei uniformitati perfecte a suprafetei. Pardoseala astfel realizata, se va lacui, in functie de destinatie, cu lacuri poliuretanice sau epoxidice, in unul sau mai multe straturi, in functie de zona aplicata. Pentru exterior se vor aplica cel putin doua staturi de . Reglarea vascozitatii, numai daca este in mod imperativ necesara, se poate efectua doar cu solventi specializati “Emex”, numai la recomandarea expresa a producatorului, si sub indrumarea sa .

Pardoseala Epoxidica cu Cuartz “Emex” se foloseste pentru realizarea de pardoseli industriale, sau rezidentiale, interioare, sau exterioare de tip “high solid”, cu aspect final deosebit, in zone cu trafic intens si/sau pentru protectie in zone de trafic intens, sau trafic de masini grele, cu expunere la actiunea unor agenti chimici, factori mecanici agresivi, sau in orice zona ce necesita o protectie superioara sau duritate foarte mare, cat si rezistenta in timp. Acest tip de pardoseala asigura o intretinere usoara, cu minime cerinte de reconditionare, si cu termene foarte indelungate de viata.

Instructiuni suplimentare de aplicare se gasesc si in pagina despre , unde se afla si un film din timpul unei lucrari efectuate de una dintre echipele noastre, ce se poate regasi si pe Youtube, aici..!

Pentru obtinerea de performante maxime cititi cu atentie si respectati Instructiunile de Aplicare descrise in .

Caracteristici tehnice
Caracteristica U/M Valoarea Caracteristicii
Aspect - omogen
Densitate % 1,50 - 1,60
Raport de amestecare gr. 1000 ÷ 350
Pot-life la 23°C Ore max. 1
Consum baza epoxi Kg/mp/strat 1,5 - 1,7
Pelicula
Aspect   Continua, uniforma
Timp mediu de uscare ore 12
Uscare in profunzime ore 24
Realizare parametri zile 4
Rezistenta la apa 500 ore buna, fara modificari
Rezistenta la ulei 48 ore buna, fara modificari

Comanda sau cere informatii:
Pardoseala Decorativa
STB “Emex Quartz”

Sau suna la:
0724-509.552
021-457.1693
Contacteaza Romtehnochim - rasina epoxidica
Contact telefonic pentru pardoseli industriale