ie warningFolositi un browser pentru care nu mai exista suport.

Pentru o navigare cat mai placuta, va recomandam upgrade la unul din browserele moderne si gratuite pe care le gasiti mai jos.

Trebuie doar sa dati click pe una dintre icoanele de descarcare.

Astfel veti obtine:
Navigare in sigurantaSecuritate
Viteza de navigareViteza
Compatibilitate browserCompatibilitate
Navigare usoaraConfort
Va multumim pentru intelegere!

GRUND POLIURETANIC ANTICOROZIV EMEX

Toate produsele noastre sunt fabricate în Sistemul de Management Integrat al Calitatii
ISO 9001; ISO 14001; OHSAS 18001
Romtehnochim asigura garantia calitatii
Produs fabricat in Romania
Produse fabricate in Romania, cu materiale import UE.
Descriere

Grundul Anticoroziv Poliuretanic “Emex” este un produs superior, de utilizare profesionala, folosit pentru protectia suporturilor metalice, exploatate in zone in care actiunea mediului, sau a unor factori chimici, declansatori ai fenomenului de coroziune, se manifesta in mod sever, impotriva ruginii de suprafata sau de profunzime.
In formularea sa, se regasesc atat inhibitori speciali de coroziune, cat si agenti anticorozivi, de ultima generatie, fara impact asupra mediului.
Se prezinta ca sistem bicomponent, constituit din:

 • Compusul de baza, realizat din rasina poliolica solventata, aditivi, pigmenti, extenderi si agenti inhibitori de coroziune, si
 • Un izocianat cu rol de intaritor. Pe langa functia de agent de reticulare, acesta are un rol important si in realizarea parametrilor de performanta. Acesta este ambalat separat, iar informatiile referitoare la acesta se pot gasi pagina dedicata.

Nota: Nu sunt admise alterarea sub orice forma, inlocuirea cu alti compusi, chiar similari, fara acordul producatorului, sau nefolosirea intaritorului. Aceste actiuni pot determina compromiterea iremediabila a produsului.


Grundul poliuretanic anticoroziv se remarca prin rezistenta considerabila in fata actiunii factorilor de coroziune, rezistenta la hidrocarburi sau compusi chimici agresivi ca MeOH, sau EtOH, dar si prin aderenta ridicata, rezistenta la factori de mediu sau la variatii de temperatura.
Culorile sunt cele standard: rosu, gri, galben sau negru. La cerere se pot realiza ai alte nuante RAL.

Caracteristici principale:

Produs de inalta calitate
 • Capacitate de protectie;
 • Putere mare de acoperire;
 • Duritate mare;
 • Durabilitate;
 • Aderenta superioara;
 • Rezistenta la hidrocarburi;
 • Rezistenta mare la coroziune;
 • Rezistenta mare la medii alcaline;
 • Rezistenta la agenti chimici agresivi;

Detalii de utilizare

Grundul Anticoroziv pe Baza de Rasini Poliuretanice “Emex” are o utilizare profesionala, atat ca strat primar pentru protectia anticoroziva a suprafetelor metalice exploatate in medii agresive (acide sau alcaline, produse petroliere ca benzina, motorina, uleiuri minerale, hidrocarburi s.a., umiditate, intemperii, etc.), cat si la pregatirea pentru vopsire a oricaror structuri metalice, indiferent de mediul de exploatare sau gradul de expunere.
Acest grund este are ca prima recomandare, intrebuintarea pentru suprafete metalice noi, dar poate fi utilizat si pentru suporturi care au acoperiri anterioare, deteriorate sau nu, acestea necesitand, insa, o pregatire mai atenta.
Operatiunile de pregatire a suportului constau, in principal din:

La suporturi noi:

 • Degresarea suprafetei (sau decaparea in cazul existentei de uleiuri industriale greu de curatat), este singura operatiune necesara in acest caz.

La suporturi vechi:

 • Cea mai corecta indepartare a peliculelor vechi, degradate, este prin sablarea la luciu metalic. Acest procedeu are avantajul ca va crea si „puncte de ancora” necesare unei bune aderente.
 • Pentru pelicule cu aderenta slaba, pot fi folosite periile sau slefuirea mecanica, ori decaparea chimica, cu decapanti de tipul Pastei Decapante “Emex PC ECO”. In cazul in care luciul mecanic nu poate fi insa atins, se va proceda, in mod necesar, la sablarea suprafetei.

Urmele de rugina se vor indeparta cu Solutia de Fosfatare pentru Indepartarea Ruginii “Emex Rust Stop”, dupa care suportul va fi degresat.
Aplicarea grundului se face fie prin mijloace conventionale, cu trafalet sau pensula, insa se recomanda pulverizarea fie cu aer, fie air-less. Reglarea vascozitatii, daca este necesara, se va putea face cu Diluantul pentru Vopsele Poliuretanice “Emex”.

Grundul poliuretanic se poate utiliza pe suporturi metalice de orice tip: rezervoare din otel, caroserii si piese auto sau de utilaje, tevi, conducte, containere, calorifere, tabla, schelete si rastele metalice, grilaje, parapeti, mobilier metalic, suporti metalici de fixare, garduri, balustrade, porti, feronerie, stalpi metalici, scene, grinzi, standuri si copertine metalice, etc.

 • Este indicat pentru elementele de constructii situate suprateran, subteran sau chiar in imersie.
 • Are aderenta pe inox sau tabla zincata.

Grundul Poliuretanic Anticoroziv “Emex” se va folosi doar in sistem cu Vopsea Poliuretanica in Solvent “Emex”.

Pentru obtinerea de performante maxime cititi cu atentie si respectati Instructiunile de Aplicare descrise in .

Caracteristici tehnice
Caracteristica U/M Valoarea Caracteristicii
Aspect - omogen, fara depuneri
Densitate gr/cmc 1,30 ± 0,05
Putere de acoperire Nr. straturi 1
Raport de amestecare gr. 1000 ÷ 250
Pot-life la 23°C Ore max. 1
Timp de scurgere, Ø4 Sec. 60 - 80
Consum specific g/mp/strat 120 - 140
Pelicula
Aspect   Continua, mata
Timp mediu de uscare ore 4
Uscare in profunzime ore 12
Rezistenta la apa 500 ore buna, fara modificari
Rezistenta la ulei 100 ore buna, fara modificari

Comanda sau cere informatii:
Grund Poliuretanic
Anticoroziv “Emex”

Sau suna la:
0724-509.552
021-457.1693
Contacteaza Romtehnochim
Contact telefonic pentru vopsea