ie warningFolositi un browser pentru care nu mai exista suport.

Pentru o navigare cat mai placuta, va recomandam upgrade la unul din browserele moderne si gratuite pe care le gasiti mai jos.

Trebuie doar sa dati click pe una dintre icoanele de descarcare.

Astfel veti obtine:
Navigare in sigurantaSecuritate
Viteza de navigareViteza
Compatibilitate browserCompatibilitate
Navigare usoaraConfort
Va multumim pentru intelegere!

GRUND EPOXIDIC ANTICOROZIV EMEX

Toate produsele noastre sunt fabricate în Sistemul de Management Integrat al Calitatii
ISO 9001; ISO 14001; OHSAS 18001
Romtehnochim asigura garantia calitatii
Produs fabricat in Romania
Produse fabricate in Romania, cu materiale import UE.
Descriere

Grundul Epoxidic Anticoroziv “Emex” este un produs bicomponent, profesional, folosit ca strat primar in vederea protejarii elementelor metalice, exploatate in medii de agresivitate mare, atat la interior cat si la exterior, ce are in componenta agenti anticorozivi ecologici, de ultima generatie, fara saruri de plumb sau crom, alcatuit din:

 • Baza sistemului, fabricata din rasina epoxidica in solutie, pigmenti organici, aditivi specifici, fileri, compusi anticorozivi si inhibitor de coroziune, si
 • O poliamida cu functie de intaritor, ce asigura polimerizarea sistemului. Toate informatiile despre pret si ambalare se gasesc in pagina dedicata.

Nota: Intaritorul se va folosi in forma livrata de producator. Orice modificare adusa compozitiei, inlocuirea sau nefolosirea acestuia, poate determina deteriorarea intregului lot folosit. Mentionam ca functia sa este esentiala, atat pentru reticulare, cat si pentru etalare. Se livreaza separat.


Acest tip de grund anticoroziv se caracterizeaza prin capacitate mare de protectie fata de actiunea ruginii, aderenta deosebita la suport, rezistenta in medii chimic puternic agresive, la factori de mediu, variatii de temperatura, etc.
Este nuantat in culori standard, specifice: rosu, gri, galben sau negru. Se poate colora si in alte nuante RAL standard, la cerere.

Caracteristici principale:

Produs de inalta calitate
 • Aderenta ridicata la suport;
 • Putere mare de acoperire;
 • Duritate mare;
 • Durabilitate;
 • Rezistenta excelenta la uzura;
 • Rezistenta mare la intemperii;
 • Rezistenta mare la hidrocarburi;
 • Rezistenta mare la medii alcaline;
 • Rezistenta mare la agenti corozivi.

Detalii de utilizare

Grundul Epoxidic Anticoroziv “Emex”, fiind un produs profesional, este recomandabil sa fie utilizat doar de personal instruit, atat ca strat primar pentru protectia anticoroziva a suprafetelor metalice exploatate in medii agresive (slab acide sau alcaline, produse petroliere: benzina, motorina, uleiuri minerale, hidrocarburi s.a., umiditate, intemperii, etc.), cat si la pregatirea pentru vopsire a structurilor metalice a navelor. Grosimea recomandata a peliculei de grund va fi de min. 80 μm, iar a sistemului de cca. 140 μm
Produsul se foloseste atat pentru acoperirea si protectia suprafetelor metalice noi, cat si pentru cele care au mai fost vopsite cu alte produse peliculogene compatibile, dupa pregatirea suportului in mod adecvat.
Aceasta pregatire necesita o serie de operatiuni, dintre care putem enumera:

Pentru suprafete noi:

 • Este necesara doar degresarea sau decaparea, pentru inlaturarea grasimilor sau a altor contaminanti ramasi din procesul de fabricatie.

Pentru suprafete vechi:

 • In scopul inlaturarii protectiilor anterioare care prezinta urme de degradare, si a creerii unui suport aderent, este recomandata sablarea suportului pana la obtinerea de luciu metalic.
 • Se pot folosi si mijloace alternative, mecanice, ca perii rotative ori altele la indemana, sau decapare chimica, prin folosirea unui decapant de genul Pastei Decapante “Emex PC ECO”. Daca, insa, aceste procedee nu sunt eficiente, si nu se obtine luciul metalic, se va recurge in mod obligatoriu la sablare.

In situatia in care suportul prezinta urme de rugina se va folosi Solutia de Fosfatare pentru Indepartarea Ruginii “Emex Rust Stop”, pentru inlaturarea acestora. Ulterior se va face degresarea.
Acest grund epoxidic poate fi aplicat atat prin metode clasice, pensulare sau roluire, cat si prin pulverizare cu aer sau air-less. Corectarea vascozitatii de aplicare se va face cu Diluant pentru Vopsele Epoxidice “Emex”.

Produsul poate fi folosit pentru orice suprafeta metalica: rezervoare din otel, caroserii si piese auto sau de utilaje, tevi, conducte, containere, calorifere, tabla, schelete si rastele metalice, grilaje, parapeti, mobilier metalic, suporti metalici de fixare, garduri, balustrade, porti, feronerie, stalpi metalici, scene, grinzi, standuri si copertine metalice, etc.

 • Este utilizat pentru protejarea elementelor de constructii atat supraterane cat si subterane sau imersate.
 • Se poate aplica atat pe tabla zincata, cat si pe inox.

Grundul Epoxidic Anticoroziv “Emex” poate fi folosit, cu rezultate foarte bune, in sistem cu:

Pentru obtinerea de performante maxime cititi cu atentie si respectati Instructiunile de Aplicare descrise in .

Caracteristici tehnice
Caracteristica U/M Valoarea Caracteristicii
Aspect - omogen, fara depuneri
Densitate gr/cmc 1,30 ± 0,05
Putere de acoperire Nr. straturi 1
Raport de amestecare gr. 1000 ÷ 200
Pot-life la 23°C Ore max. 2
Timp de scurgere, Ø4 Sec. 60 - 80
Consum specific g/mp/strat 120 - 140
Pelicula
Aspect   Continua, mata
Timp mediu de uscare ore 6
Uscare in profunzime ore 24
Rezistenta la apa 500 ore buna, fara modificari
Rezistenta la ulei 100 ore buna, fara modificari

Comanda sau cere informatii:
Grund Epoxidic
Anticoroziv “Emex”

Sau suna la:
0724-509.552
021-457.1693
Contacteaza Romtehnochim
Contact telefonic pentru vopsea