ie warningFolositi un browser pentru care nu mai exista suport.

Pentru o navigare cat mai placuta, va recomandam upgrade la unul din browserele moderne si gratuite pe care le gasiti mai jos.

Trebuie doar sa dati click pe una dintre icoanele de descarcare.

Astfel veti obtine:
Navigare in sigurantaSecuritate
Viteza de navigareViteza
Compatibilitate browserCompatibilitate
Navigare usoaraConfort
Va multumim pentru intelegere!

GRUND AUTO - UTILAJE ANTICOROZIV EMEX

Toate produsele noastre sunt fabricate în Sistemul de Management Integrat al Calitatii
ISO 9001; ISO 14001; OHSAS 18001
Romtehnochim asigura garantia calitatii
Produs fabricat in Romania
Produse fabricate in Romania, cu materiale import UE.
Descriere

Grundul Anticoroziv tip Auto “Emex” se prezinta ca produs cu uscare la aer, monocomponent, de calitate superioara, fabricat pe baza de rasini alchidice slabe, rasini melaminice, pasta de bronz aluminiu, pigmenti si aditivi specifici, cu un adaos ridicat de materiale anticorozive si inhibitori de coroziune, de provenienta controlata, fara saruri de plumb sau crom.
Acest grund, caracterizat prin protectie ridicata fata de actiunea factorilor generatori de coroziune, aderenta ridicata la suporturi metalice, buna rezistenta la diversi factori agresivi, si stabilitate in timp, este folosit la protejarea primara a suprafetelor metalice ale caroseriilor auto si subansamblelor de utilaje, inaintea vopsirii acestora cu vopsele pentru utilaje, sau de tip auto.
Poate fi colorat in nuante caracteristice: rosu, gri, galben, negru sau, la cerere, in alte culori RAL.

Caracteristici principale:

Grund de calitate premium
 • Aderenta buna la suport;
 • Putere de acoperire;
 • Aplicare usoara;
 • Duritate buna;
 • Aspect mat;
 • Timp scurt de uscare;
 • Rezistenta la imbatranire;
 • Protectie eficienta anticoroziva;
 • Rezistenta mare la intemperii, factori chimici.

Detalii de utilizare

Grundul Anticoroziv Tip Auto “Emex”, este un produs superior, de mare eficacitate, recomandat pentru o utilizare specializata, care trebuie sa asigure performantele optime.
Este ca strat primar pentru protectia anticoroziva atat a elementelor de caroserie si piese auto, cat si a utilajelor ca macarale, poduri, stivuitoare, etc., inaintea acoperirii cu vopsele dedicate. Exploatarea suprafetelor astfel protejate se poate face atat la interior cat si la exterior, rezistenta la factori de mediu fiind una remacabila.

Suporturile pe care poate fi aplicat sunt reprezentate de toate suprafetele metalice, dar in functie de modul de pregatire, putem avea doua categorii, cu moduri de pregatire diferite:

Suporturi noi:

 • Nu necesita o pregatire speciala. Degresare uleiurilor ramase din fabricatie este in general suficienta.

Suporturi vechi sau anterior vopsite:

 • Necesita sablare, pana la luciu metalic, care este cea mai recomandata metoda pentru orice suport metalic. Mareste de asemeni atat rezistenta in timp, cat si aderenta produselor de vopsire la suport.
 • Ca metode alternative de pregatire, in special in cazul suprafetelor cu acoperiri in curs de exfoliere, putem folosi perierea cu perii mecanice sau decaparea cu compusi chimici specializati, ca de exemplu Pasta Decapanta “Emex PC ECO”. Aceste metode pot fi suficiente, dar in cazul in care luciul metalic nu poate fi atins, este totusi necesara sablarea.

Daca se constata existenta ruginii, vechi sau doar incipiente, este utila tratarea cu Solutia de Fosfatare Antirugina “Emex Rust Stop”, pentru indepartarea totala a acesteia.
Acest grund se va aplica fie prin mijloace obisnuite, ca pensularea sau cu ajutorul trafaletului, fie prin pulverizare cu aer sau air-less. Diluarea, corectia vascozitatii sau curatarea instrumentelor se va face cu Diluant pentru Vopsele Auto “Emex”.

Este indicat prioritar pentru caroserii si piese auto sau de utilaje, dar poate fi folosit pe orice alte suprafete metalice: tevi, conducte, containere, calorifere, tabla, schelete si rastele metalice, grilaje, parapeti, mobilier metalic, suporti metalici de fixare, garduri, balustrade, porti, feronerie, stalpi metalici, scene, grinzi, standuri si copertine metalice, etc.

 • Este recomandat pentru protectia componentelor auto, ori a utilajelor, sau a elementelor metalice supraterane.
 • Nu se recomanda pentru materiale neferoase (aluminiu, alama, etc), tabla zincata sau inox.

Grundul Anticoroziv Tip Auto “Emex” va oferi cele mai bune rezultate folosit in sistem cu Emailul tip Auto pentru Utilaje “Emex”, dar este compatibil cu toate vopselele alchidice, cu conditia respectarii instructiunilor de aplicare.

Pentru obtinerea de performante maxime cititi cu atentie si respectati Instructiunile de Aplicare descrise in .

Caracteristici tehnice
Caracteristica U/M Valoarea Caracteristicii
Aspect - omogen, fara depuneri
Densitate gr/cmc 1,40 ± 0,05
Putere de acoperire Nr. straturi 1 - 2
Timp de scurgere, Ø4 Sec. 60 - 90
Consum specific g/mp/strat 110 - 140
Pelicula
Aspect   Continua, mata
Timp mediu de uscare min. 30
Uscare in profunzime ore 6
Rezistenta la apa 500 ore buna, fara modificari
Rezistenta la ulei 30 ore buna, fara modificari

Comanda sau cere informatii:
Grund Anticoroziv
Tip Auto “Emex”

Sau suna la:
0724-509.552
021-457.1693
Contacteaza Romtehnochim
Contact telefonic pentru vopsea