Emex TRS 700 – Vopsea termorezistenta

 

    In mediul industrial, cuptoarele sau cosurile de evacuare a fumului, din otel sau fonta, au nevoie de o protectie suplimentara pentru a deveni fiabile in conditiile unei utilizari intense la temperaturi inalte. Protectia corespunzatoare a acestor instalatii industriale nu vine doar in sustinerea utilizarii lor la maximul performantelor perioade indelungate de timp, ci si in vederea imbunatatirii sigurantei angajatilor in timpul operarii acestor instalatii. Orice fisura poate deveni cauza unor accidente cu urmari grave atat in randul personalului cat si a fluxului normal al activitatii zilnice. Un accident poate intrerupe productia zile sau chiar saptamani, ceea ce se poate traduce in pierderi importante.

 

Vopsea rezistenta la temperaturi inalte

 

    Tocmai pentru a evita evenimente cu urmari grave si pentru a prelungi durata de viata si exploatare a instalatiilor industriale, Romtehnochim propune companiilor al caror flux de productie presupune operarea de instalatii supuse la temperaturi inalte, o solutie care poate aduce o contributie importanta la cresterea randamentului instalatiilor, dar si a sigurantei la locul de munca pentru angajati. Solutia este o vopsea termorezistenta profesionala, pentru care au fost efectuate teste ce au aratat ca produsul rezista cu usurinta la temperaturi de 700°C sau chiar peste.

 

    Rezultatul procesului de dezvoltare s-a materializat in Vopseaua Termorezistenta “Emex TRS – 700”, un produs profesional monocomponent, pe baza de rasini siliconice, pigmenti si aditivi rezistenti la temperaturi inalte. Produsul a fost dezvoltat astfel incat sa respecte principiile de aplicare ale categoriei solutiilor profesionale. Astfel, vopseaua siliconica termorezistenta asigura o aderenta mare la suport, aplicare usoara, timp redus de uscare, ceea ce reprezinta un avantaj important in ceea ce priveste termenele de finalizare a lucrarilor de aplicare pe instalatiile industriale. Mai mult, solutia beneficiaza de o putere mare de acoperire, proprietate care permite un consum redus de vopsea, ceea ce, pentru suprafete extinse reduce semnificativ si costurile. Singura limitare a produsului este legata de culoare, care nu poate fi decat argintiu sau negru, datorita lipsei de rezistenta a altor pigmenti la astfel de temperaturi.

 

    Vopseaua termorezistenta se preteaza pentru cuptoarele industriale, dar si pentru protectia tobelor de esapament a autovehiculelor. Protectia pe care o ofera este una de durata, peste media propusa de produsele similare disponibile la ora actuala pe piata dar, pentru a exploata potentialul maxim al vopselei, este foarte importanta respectarea regulilor de aplicare. Acestea nu sunt foarte complicate, sunt detaliat expuse in Fisa Tehnica a produsului, iar rezultatul final merita efortul.

 

    Un prim aspect foarte important, premergator aplicarii propriu-zise, este pregatirea suprafetei. Este foarte important sa se inlature straturile de vechi si neaderente de vopsea, prin sablare sau prin periere mecanica, dupa care trebuie inlaturat praful cu jet de aer comprimat. Degresare suprafetei este un alt pas obligatoriu pentru a asigura conditiile optime de aplicare.  In unele cazuri este posibil sa fie necesara si grunduirea, dar numai cu grund siloconic termorezistent, deoarece este singurul compatibil total cu vopseaua siliconica termorezistenta.

 

    Vopseaua Siliconica Termorezistenta „EMEX TRS 700” are un raport calitate pret foarte competitiv, dar pentru mai multe detalii accesati pagina de contact a site-ului, sau datele de contact de mai jos:

 

Telefon: 021-457.0646; 021-457.1693; 021-457.0638
Email: office@emex.ro / marketing@emex.ro sau

 

Ne puteti gasi si pe Facebook, in pagina EmexByRomtehnochim.

 

Alte produse ale companiei Romtehnochim veti gasi in  catalogul online